MARTILAR

Perşembe, Aralık 06, 2012


Martılar uçuşuyor kafamda.Kafamda dediğim penceremin üzerinde uçuyorlar.Çığlık çığlığa bağıran çocuklar gibiler.Hani olur ya mahallede bir şey olduğunda hepsi bir ağızdan bağırıp haber verirler.Bizim uçan çocuklarda aynen onu yapıyorlar.Yağmur gelecek diye haykırıyorlar sanki.
 Denize yakınlığımızdan dolayı martıların seslerine epey aşinayım.Bizim buranın çocukları onlar dedim ya.Sabah günün doğuşunu haber verirler.Varlıklarıyla denizin kokusunu getirirler adeta.
 Yakın bir arkadaşım var.Martılara aşık..Onların seslerini duymak içi çıldıran..Neden? Çünkü o da denize aşık..Hayatına bir kere girmeye görsün deniz,asla onsuz yaptırmaz bir daha.Öylesine tutkuyla bağlar.Beraber sabahladığımız gecelerde sırf seslerini duymak için günün doğuşunu bekleyen.Morali bozuk olduğunda ilk kaçtığı yer onların yanı,onların yeri olan..Elinde olsa içlerinden birini evlat edinmeye hevesli..
Yine ötüyorlar üzerimde..Haykırış onların ki..Akşam olmaya yüz tutuyor ya bir de o yüzden bu gidişleri..Sabahın ilk ışıklarında yine belirirler yerlerinde..Denizin çocukları onlar.Mekanları belli..
 Bizim gibi deniz tutkunları da bağırlarına basar onların kahramanlarını..Hele ki onlara aşık arkadaşımın sevgisini hiç görmeyin bile..Ben sadece seslerini sever,taparım.O onların varlıklarına tapar..Gagalarından,kanatlarına,perdeli ayaklarından,cesur yüreklerine..
 Martı Jonathan'ı okuyanlarınız vardır elbet.'Martıların çoğu beslenmeleri için gerekli olandan fazlasını öğrenmezler.Onlar için uçuşun anlamı besine ulaşıp kıyıya dönmektir.' der bir cümlesinde..Fakat, Jonathan yapabileceğinden fazlasını yapmak ister.Aslında bir çok insanın imkanı varken yapamadığını..Hayattan almak istediğiniz bir ders varsa ya da bir martı severseniz okumanız gereken bir kitap..Şiddetle önerilir.
 İşte ne zaman bir yerde martı sesi duyarsan takip et o sesi..Seni alıp dosdoğru denize götürür..Onları takip ediyorsan da gitmek istediğin tek yer orasıdır zaten..Mavinin en mavisini barındıran huzurun mavisi..
 Martı aşığı arkadaşıma gelsin o halde bu yazı .'.Hayatının her yerinde varlıklarını hisset' diye de küçük bir dilekle..

You Might Also Like

0 yorum

Hakkımda-Dilek Budak

Photo Profile
İstanbullu. Evli ama çocuksuz. Mesleği bilim, ruhu sanat, elleri yaratıcılık dolu olan. Yazmak en büyük tutkusu. Hem plazalı bir iş kadını, hem mükemmellik seviyesine gözünü dikmiş ev kadınıyım ben. Bazen aşçı, bazen sanatçı, bazen toplantıdan toplantıya koşan beyaz yakalı. Her şeyden bir doz olmalı hayatında. Ama az ama çok. E o zaman ne diyoruz. Hoşgeldim :)

Instagram

İzleyiciler