Ben Ne Mi İstiyorum ?

Pazartesi, Kasım 04, 2013


Sorunlarım olduğundan hep yazılarımda bahsettim ya da melankolik yazılarımdan siz anladınız.Peki neydi benim sorunum-sorunlarım ?
Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum.Ben geçen yıl Kocaeli Üniversitesi Kimya bölümünden mezun oldum.İlaç sektöründe çalışmayı istiyorum.Fakat,neredeyse 1,5 senedir işsizim.Sürekli başvurularımı yapıyorum,mailler atıyorum.Ama yok ! 
Ne istediğini biliyorsan her şey daha da sıkıntı.Ben kariyer planını yapmış bir insanım.Ama o adımı atamıyorum ne yazık ki.Üniversiteye başladığım zamandan beri ilaç sektöründe çalışmayı ve en az 3 senedir de hangi departmanlarda çalışmak istediğimi biliyorum.Ama bir yol alamıyorum ne yazık ki.
Ve geçen kıştan beri de başka sorunlar yaşadım.Hepsi üst üste geldi.Benim çözümüm işe girmekti.Sabrettim sürekli.Herkese ve her şeye..Ama hala çözüme ulaşamadım.Bekliyorum.Hayat hala bana sabret deyip duruyor.
Evet işte ben şuan için iş istiyorum.Aslında başka problemlerim de var.Ve nasıl çözeceğimi bilemediğim.Ama en azından düğümün ilk söküğü böyle çözülebilir diye düşünüyorum.Kaybettiğim özgüvenimi tekrar kazanmak istiyorum.
Ben ki zaman konusunda çok hassas bir insanken bu kadar zamanı boşa harcamak zoruma gidiyor.Dolu dolu yaşamayı severim ben,boş bir hayat bana göre değil.Artık düzenli bir hayata kavuşmak ve yol almak istiyorum.Hayatımı yoluna sokmanın tek çözümü bu.
Çok mu şey istiyorum ben? Artık 'sabrın sonu selamet' olmasının zamanı gelmedi mi ?

You Might Also Like

11 yorum

  1. Tüm ümidin bittiği an da her şey yoluna girebilir.. Ümidini kaybetme ama tecrübelerimden aktarayım, kariyerin için basamak olarak görmediğin bir iş, sadece bir alt basamaktır ama sen göremiyorsundur belki de, halbuki seni yine hedefine götürür, bu konuya dikkat etmeni tavsiye ederim naçizane..
    Gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tecrübelere her zaman açığım..Dediğine de katılıyorum,hedefime giden yola varım ama olmadı işte.Demek istemiyorum ama kısmetsiz miyim diye de düşünmekten kendimi alamıyorum.Her sorun için tek çözümüm iş,böyle oldukça da daha da büyüdü bendeki yeri :( İnş en kısa zamanda güzel haberlerimi paylaşırm burada :(

      Sil
  2. bende kimyagerim ve mezun olduktan sonra bir yıl bende işsiz dolaştım. okuduğum bölümle alakalı olmayan hiçbir işe bakmadım. çok bunaldığım bir zamanda allaha o kadar yalvardım ki o hafta iş görüşmesine çağırılıp işe başladım. şimdi düşünüyorum da hata yapmışım. alakalı alakasız ne olursa bir işe girip iş hayatını ucundan tanıyabilir, farklı insanlarla tanışıp çevremi genişletebilir, kendi paramı kazanmanın ve harcamanın zevkini daha önce tadabilirdim. şu an evet ilaç sektöründe çalışıyorum, mutlu musun diye sorarsan hayır değilim. okurken ve iş araken hiç öyle olacağını düşünmüyordum. belki farklı bir iş yapsam daha mutlu olacaktım. işe hergün koşarak gidecektim. çok sabahlar işe giderken ayaklarımın geri geri gittiğini bilirim. patronu ayrı, müdürü ayrı çalışma arkadaşların ayrı bir derttir. hele hele milletin ardında iş çevirmeyi sevmiyorsan iki yüzlü değilsen benim gibi çok üzülürsün çok haksızlığa uğrar, çok çalışırsın ama işin kaymağını başkaları yer. sekiz yıldır bu sektördeyim ve çok sıkıntılar çekerek biraz kendime yer edinip rahatladım diyebilirim ama benden giden çok şey oldu ki içine girince sektörü iş hayatını daha iyi tanıyorsun. ben çok büyük bir firmada çalışmıyorum ama çalışanlardan duyduğum kadarıylada benden daha kötü durumdalar diyebilirim. neyse çok konuştum son olarak diyeceğim şu ki belki haddim değil ama kendini fazla üzme, ideallerini gerçekleştirmek istiyorsanda sakın peşini bırakma ama bu süreçte seni oyalayacak, geliştirecek çevre edinmeni sağlayacak bir işe girebilir bir taraftan yine istediğin sektör ve departmanda iş aramaya devam edebilirsin.
    umarım herşey dilediğin gibi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırıp da yazdığın ve tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.Bende aslında keşke şunu yapsaydım diyorum.Ama bu kadar bekledim madem o zaman istediğim gibi olsun diye de diretiyorum.İş hayatının zorluklarını biliyorum.Bende isyan edicem gün gelecek ama şuanki halimden daha iyi diye düşünüyorum.Hiç yoktan çalışıp para kazanmak bu bile bir sebep.Ben zaten severek okumadım bu bölümü ama kendime tutunacak bir dal bulmaya çalıştım ilaç sektöründe kariyer hedefledim ama o da olmadı işte.Merak ettim siz hangi departmanda çalışıyorsunuz.Ben ruhsatlandırma çok istiyorum.Ya da satınalma gibi departmanlar.Üretim istemiyorum yani.Benim gördüğüm bişey var ki tanıdık olmadan olmuyor.Etrafımda da hep bunu gördüm.Tanıdığı olanlar istediğim yerlere yerleşti ben hala bekliyorum.Çok üzücü :(

      Sil
  3. Çok şey istemiyorsun aslında. Hepimiz benzer şeyler istiyoruz, bekliyoruz. Yalnız değilsin. Uykusuz balık çok doğru söylemiş. Bir süre seni oyalayacak bir iş bulsan belki daha iyi hissedersin. Bu arada da ideallerindei gibi bir iş aramaya devam edersin :/ . Lütfen üzme kendini. Beterin beteri de var. (Bu avuntu bana da gelsin. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş ya :))) Şöyle düşün, en azından sağlığın yerinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında onu da denedim.Her gün düzenli olarak başvurularımı yapıyorum.Zaman zaman yok sadece istediğim gibi iş olsun desem de çoğu zaman her türlü alana başvurdum.Kimyanın çok sektörü olmasına rağmen onun dışındakilere de.Ama olmadı işte neden bilmiyorum.Arayan soran yok.Beni de en çok üzen bu :( Evet daha büyük sorunu olanlar vardır buna katılıyorum ama her sorun insanın belini büküyor.Ve sadece beklemek zorunda olmak da en büyük sınav bence.Umarım en kısa zamanda bir işe başlayabilirim.Sonu gelir bu üzüntülerin..

      Sil
  4. Dilekçiğim merhaba,
    Biliyorsun benim de kısa süren bir banka deneyimim var.Şunu söyleyebilirim ki bir yerlerden başlamak önemli ama o başladığın yerin senin için doğru yer olması da gerçekten çok önemli.Çünkü insan sevmediği bir iş yerinde kalmamalı diye düşünüyorum.İnşallah beklediğine değecek,severek çalışabileceğin bir işin olacak canım.Birşeyler yolunda gitmeye başladığı zaman devamı geliyor biliyorsun,o yüzden ümidini yitirme sakın.İkimiz için de hayırlısı olur inşallah,çok öpüyorum
    Selcan

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca kendine haksızlık etme.Bu süreci de boş geçirmiş değilsin.Ben bankada geçirdiğim o 4 ayda o kadar yıprandım ki bankalardan iş görüşmesi için aradıklarında falan teşekkür edip kapatıyorum hemen...Gerçekten iş hayatı çok zor,farklı.Ne diyelim canım,bu kadar bekledik ama inşallah gönlümüze göre olur sonunda:(
    Selcan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım doğru söylüyorsun tabi ki.Girdiğin iş seni daha çok yıpratıyorsa beklemeye değer.Ama bende bir çok şeye sırf işsizlikten dolayı durdurduğum için süreç daha sıkıntılı geçiyor bende.O yüzden tüm dualarım bu yönde.İkimize de hayrlısı olsun canım benim.İnş en kısa zamanda dilediğimiz gibi olur her şey.Bende çok öpüyorumm.

      Sil
  6. Canım beklemek de gerçekten çok zor...Öğrencilerim olmasaydı çok daha zor olurdu benim için de...Bu arada Dilekçiğim ben de İngilizce kursuna yazıldım,sınava gireceğim,ders çalışıyorum:)En son ben size gelmiştim hatırlatırım.Bilmem anlatabildim mi?Öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım beklemek çok zor.Öyle mi sevindim canım benim bitti kursum.En son seviyeyi ancak işe girdikten sonra alabilirim.Tamam canım ben aldım mesajı en yakın zamanda bir plan yapıp geliyorum sana :) Öpüyorum kocamaann :))

      Sil

Hakkımda-Dilek Budak

Photo Profile
İstanbullu. Evli ama çocuksuz. Mesleği bilim, ruhu sanat, elleri yaratıcılık dolu olan. Yazmak en büyük tutkusu. Hem plazalı bir iş kadını, hem mükemmellik seviyesine gözünü dikmiş ev kadınıyım ben. Bazen aşçı, bazen sanatçı, bazen toplantıdan toplantıya koşan beyaz yakalı. Her şeyden bir doz olmalı hayatında. Ama az ama çok. E o zaman ne diyoruz. Hoşgeldim :)

Instagram

İzleyiciler